Unnaryds Snickeri

Kompetenser

Vi är ett fullskaligt professionellt snickeri och samarbetspartner till industrin.

Från idé till färdig produkt

Unnaryds Snickeri

På Unnaryds Snickerier har vi lång erfarenhet av hela tillverkningskedjan. Men processen börjar inte hos oss på Unnaryds. Den börjar hos dig som kund. Med din idé. Med ditt behov. Vi strävar efter att vara delaktiga och engagerade i alla våra projekt. Vare sig det är en snickeriprodukt, som till exempel en unik dörrlösning, eller leverans av en limfog av högsta kvalitet. Vi är med dig från idé till färdig produkt.

Tillverkningsprocessen

Unnaryds Snickeri

I Unnaryd finns hela kedjan av arbetsmoment där några primära arbetsmoment är hyvling, svarvning och lackering. Hyvling är en central del där vi formaterar ämnen till exakta dimensioner för att i nästa steg förädla träet efter önskemål. Allt för en högre finish. Hyvling är grunden för en bra limfog – en av våra viktigaste produkter. Svarvning är på samma sätt som hyvling en grundbult i tillverkningsprocessen. Och på samma sätt som för hyvling är materialet avgörande för resultat. Goda svarvämnen är förutsättningar för ett perfekt resultat. Hellre kärnved än ytved. Vi svarvar det mesta till möbelindustrin. Däribland ryggpinnar och bordsben. Lackering utförs som en skyddande eller dekorativ ytbehandling på träet. Vi jobbar med sprutlackering av träprodukter som en tilläggstjänst till befintliga kunder. Lackering av köksluckor, dörrar, bord och stolar till kunder inom i huvudsak möbelindustrin.

Materialkunskap

Unnaryds Snickeri

Alla våra år i branschen har gett oss en stor kunskap om materialet. Träet. En förnybar råvara och basen för hela skogsindustrin. Vi handskas årligen med stora mängder trä av högsta kvalitet. Trä som råvara är starkt och hårt på samma gång som det är formbart. Det är en klassisk råvara med egentligen oändliga möjligheter och användningsområden. Genom åren har vi lärt oss att hantera träet optimalt och idag finns en gedigen materialkunskap i Unnaryd. De restprodukter vi får från tillverkningsprocessen blir till värme i våra lokaler och processvärme till våra limpressar.