Unnaryds Snickeri

Om oss

Unnaryds Snickeri AB finns i Unnaryd, en tätort i Södra Unnaryds distrikt i Hylte kommun i Hallands län. I nuvarande form har bolaget drivit sedan 2012, men anorna är betydlig längre. Ja ändå från början av förra seklet.

En leverantör till möbelindustrin

Unnaryds Snickeri

Idag är vi 8 anställda och vi driver en verksamhet som som genomsyras av kvalitet och kompetens. Men också av kundnärhet och förmågan att se lösningar. Våra kunder återfinns främst till möbelindustrin, däribland trapptillverkare. I huvudsak återköpskunder. Tillsammans utgår vi oftast från materialet för att sedan förädla råvaran, träet, efter kundunika önskemål.

Vi hanterar stora volymer

Unnaryds Snickeri

Vi är ett storskaligt snickeri med en modern maskinpark som hanterar stora volymer råvara varje år. Det gör att vi alltid tillgång till det bästa materialet. Ädelträ från Europa. Furu från norra Sverige. Och däremellan ask, bok och björk av högsta kvalitet. Och allt till ett kostnadseffektiv pris. Våra stora volymer gör oss på många sätt unika.

Hela tillverkningsprocessen

Unnaryds Snickeri

Vi hanterar inte bara stora volymer. På Unnaryds har vi också hela tillverkningskedjan. Från idéarbetet och konstruktion – oftast i nära samarbete med kunden – svarvning, hyvling, limning, NC-bearbetning, putsning och lackering. Allt i fabriken i Unnaryd.

Under 2016 påbörjades en förstudie för att kunna tillverka rundstav till handledare i egen regi. Med stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling kunde en investering i en ny hyvel- och putsutrustning genomföras. Produkten är nu en viktig del i vårt utbud där vi levererar till trapptillverkare och byggföretag i en mängd olika träslag och dimensioner.

EU Jordbruksfonden

En samarbetspartner till industrin

Våra stora volymer och moderna maskinpark tillsammans med kompetens och kunnande gör oss till en naturlig samarbetspartner till möbelindustrin, däribland trapptillverkare.